180g Vegaanisia digestive-keksejä (X-tra Digestive täysjyvä)
50g Tummaa suklaata (X-tra Dark Chocolate)
75g Vegaanista margariinia (Sunnuntai Laktoositon leivonta)
Minigrip-pussi
Täyte:
2dl Vispautuvaa kaurakermaa (Sunnuntai Kuohkea Vispi)
2dl Kookoskermaa (Kara UHT-coconut cream)
250g Tummaa suklaata (X-tra Dark Chocolate)
Suluissa kuvatussa piirakassa käytetyt tuotteet

Laita digestivekeksit minigrip-pussiin ja sulje se. Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella pussin läpi. Raasta suklaasta ohutta murusta ja sekoita se digestive-kekseihin. Sulata margariini ja lisää se keksinmuruseokseen.
Pohjamassasta ei ole tarkoitus tulla kovaa ja kiinteää taikinaa, vaan ryynimäinen massa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksimuru vuoan pohjalle. Pohjamassaa ei kannata painella kovasti, koska se jäätyessään kiinnittyy hyvin.
Vaahdota kaurakermasta pysyvä vaahto. Lisää joukkoon kookoskerma. Vaahdota vielä n. 5 minuuttia, sillä myös kookoskerma vaahtoutuu hieman.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulanut suklaa kermavaahtoon. Kaada suklaa-kermaseos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan.
Jäädytä piirasta pakastimessa vähintään yksi tunti ennen tarjoilua.
Tämä piirakka on ollut syksyn '13 suosikki. Sitä on jäädytelty tähän mennessä yleisön pyynnöstä jo kolme kertaa. Tuosta pelkästä täytteestä voisi tehdä hyvin myös jäätelöäpuikkoja muoteilla, joskin aika tuhteja sellaisia. Suklaata ja kermaa tässä on jonkun mielestä kai pienen itsemurhan verran. 200 grammallakin voisi pärjätä niin, että jättää suklaan pois pohjasta ja lisää tarvittaessa täytteeseen tomusokeria, jos haluaa siitä makeampaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti