Vegaaninen voileipäkakku välimerellisessä hengessä
1pussi täysjyväpaahtoleipää (tarkista ettei sisällä maitojauhetta tms.)
soija- tai kauramaitoa kostutukseen
täyte 1:
1prk tofutti Creamy Smoothia (herbs&garlic)
3 avocadoa
(sitruunanmehua)
täyte 2:
1pkt Pouttu tofugrillereitä
3-4rkl vegaanista majoneesia, esim. Coop X-tra
täyte 3:
1purkki kikherneitä
puolikas paprika
2rkl vegaanista majoneesia
2rkl soijajogurttia
suolaa ja pippuria
välimerellisiä mausteita
päälle:
tuorebasilika
puolikas rasia kirsikkatomaatteja
puolikas paprika
Wheatyn Vegan Slices Salami -paketti
Valmista ensin täytteet. Kaavi avocadojen malto kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Lisää joukkoon Tofutti ja sekoita tahnaksi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunan mehua, jottei avocadin väri tummu ajan kanssa, joskin väri ei päälle päin edes hirveästi näy. Näin ensimmäinen täyte on valmis.
Riko tofugrillerit haarukalla kulhossa muruksi. Lisää majoneesi ja sekoita massa tahnaksi. Älä lisää liikaa majoneesia, pidä tahna kiinteänä niin, että se pysyy suht hyvin muodossaan eikä leviä lautaselle. Toinen täyte on valmis.
Soseuta kikherneet sauvasekoittimella kulhossa ja lisää soijajogurtti ja majoneesi, tee aineista paksuhko tahna. Paloittele paprika hyvin pieniksi, halkaisijaltaan max. noin 0,5cm kuutioiksi. Ainekset kolmanteen täytteeseen ovat valmiit.
Aloita kakun kokoaminen. Leikkaa neljästä palasta leipää kaksi sivua reunaa pois. Muodosta leivistä neliö kovalle alustalle (leikkuulauta, lautanen tms.) neliö niin, että leipien reunasivut jäävät neliön reunasivuiksi. Kostuta leivät soija- tai kauramaidolla. Lisäsin itse maitoon hieman suolaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Levitä leipien päälle tofugrilleritäyte tasaiseksi pinnaksi.
Leikkaa taas neljästä palasta leipää kaksi sivua pois ja tee täytteen päälle leivistä neliö. Yritä pitää sivut mahdollisimman tasaisina ja niin, etteivät täytteet valu ulos. Kostuta leipäpohja. Levitä toiseen kerrokseen kikhernetäyte. Ripottele paprikakuutiot täytteen päälle ja painele ne varovasti täytteen sisään.
Toista kerrospohja leipien kanssa ja kostutus. Levitä kolmanteen kerrokseen 1/3 avocadotäyteestä tasaisesti. Tee kakulle vielä kansi samoin kuten pohja ja välikerrokset on tehty leipäpalasista. Kostuta kansi. Sivele mahdollinen sivuilta yli tuleva täyte lastalla tasaiseksi. Käytä loppu avocadotäyte kakun kuorrutteeksi, levitä se tasaisesti lastalla kakun sivuille ja päälle.
Lopuksi jää kakun koristelu. Tee basilikasta silppua (itse leikkasin saksilla) ja painele se varovasti kiinni täytteeseen kakun sivuilla. Yritä olla jättämättä isoja koloja, koska avocadokuorrute tummuu vanhetessaan hieman. Jätä basilikan huippu kakun keskuskoristeeksi halutessasi. Rullaa vegaanisesta salamista rullarivi kakun keskelle. Leikkaa kirsikkatomaatit neljäsosalohkoiksi. Laita yhdet leikkelejonojen päihin ja käytä muut viuhkamaiseen asetelmaan kakun sivuille. Täytä loput tyhjät alueet paprikakuutioilla. Siisti alustan reunat, anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ja herkuttele!
Ja tämä unelmahan vain paranee vanhetessaan. Muista silti säilyttää se jääkaapissa ja niin, ettei kakku pääse pahemmin imemään muista ruoista hajuja tai makuja. Vegaanileikkeleet myös kuivuvat hieman ollessaan kosketuksissa ilman kanssa, jos joku keksii tähän ongelmaan ratkaisun, kuulisin siitä mielelläni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti