
Piirakka on muunnelma Chocochilin vadelmapiirakasta omilla pikku lisäyksilläni. Chocochili blogina onkin monen oman muunnelmani alkuperä, välillä leipomusteni pohjana käytän myös Kamomillan Konditoriaa.
Kuva hämää hieman-käytin jogurttitäytteeseen taas kerran palmusokeria, joka värjää kaiken herkullisen ruskeaksi. Itse kinuski on karpaloiden kanssa samassa raidassa. Leipomus on siis hieman happamampi, mitä kuvasta voi ehkä päätellä.
karpalo-kinuskipiirakka
pohja:
100g vegaanista margariinia
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5dl soijamaitoa
100g karpaloita
täyte 1:
300g maustamatonta soijajogurttia
0,3dl palmusokeria
1tl vaniljasokeria
täyte 2:
2dl kaura- tai soijakermaa
2dl palmusokeria
nokare vegaanista margariinia
200 astetta 8+25 minuuttia
Aloita kinuskin keittämisestä. Mittaa kaurakerma ja sokeri kattilaan ja ala varovasti nostaa lämpötilaa kiehuvaksi. Muista sekoittaa aluksi koko ajan, ettei sokeri pala kerman kanssa pohjaan ja kinuskista tule rakeista ja palaneen makuista. Lämmitä siihen asti, kunnes seos kuplii (ja välillä meinaa kiehua yli). Tämän jälkeen laske lämpötila matalammalle, sekoittele vielä hetki jatkuvasti, mutta anna kiehua rauhassa välillä sekoitellen n. 20-30 minuuttia. Seos värjäytyy lopulta kullanruskeaksi ja muuttuu tahmeaksi. Lusikkaan ottaessa seos viilentyessään vielä jähmettyy ja paksuuntuu. Kannattaa myös varoa, kinuski on keiton aikana polttavan kuumaa-liialla maistelulla voi polttaa kielensä! Sekoita valmiiseen kinuskiin nokare margariinia ja jätä se lämpimälle levylle odottamaan muun piirakan valmistamista.
Puolivälissä kinuskin keittämistä voi aloittaa valmistamaan yhtäaikaisesti piirakkapohjaa. Sekoita huoneenlämpöinen margariini sokeri-vaniljasokerisekoitukseen. Itse käytän tähän sähkövatkainta siihen asti, kunnes vaahto vaalenee, jotta pohjasta tulisi mureampi. Yhdistä toisessa astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita sokeri-voivaahtoon. Viimeisenä sekoita mukaan soijamaito. Voitele ja jauhoita piirakkavuoka tarvittaessa. Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan ja esipaista sitä 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Sekoita kulhossa soijajogurttitäytteen kaikki ainekset keskenään. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle karpalot (voivat olla myös jäisiä). Lisää päälle haluamaasi muotoon soijajogurtti, itse pursotin soijajogurtin kiekuraksi erikseen pursottimella. Kaada tai pursota jäljellejääneeseen raitaan kinuski tasaisesti karpaloiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa keskitasolla n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti